Snön håller oss i sitt grep

Visst är det skoj med snö men den är lite sen tycker jag.
Valparna tycker det är kanonskoj, de tjaffsar och håller på i bland som i dag så blev jag arg på dem eftersom de retar gallfeber på varandra... det är en av de stora nakdelarna med 2 tjejer ur samma kull..Men men de kommer snart över det hoppas jag.

Lava har haft sina huliganryck men mest går hon och myser.Hon har förändrats så mycket.. inte till det negativa utan till det bättre. ♥
Men jag tror hon saknar Sota i bland. Jag vet att jag gör det i jalla fall.

Små tjejerna följer sin mor vart hon än går, de äslakr att följa henne in i skogen och gå på äventyr.Nu hoppas jag denna vintriga greppet försvinner snart och våren kommer med stormsteg.

Och så kom snön

Varningarna stod med fet stil i tidningarna minusgrader och snöovädret från Norge skulle komma under eftermiddagen.

Vid 09.00 när jag tog en morgon tur med tjejerna så kom det enstacka ensamna flingor som efter hand ökade och fick hjälp.
Jaha nu hade snön kommit till oss.Och självklart så måste de 2 små få leka av sig i det stora vita.Iza tyckte det var skitskoj medan Idun är som sin mor ♥
" Det är väll fint och så men det är goare att ligga inne nära elementet. "

Men de busade av sig väldigt mycket innan jag tog en lugn go promenad med Lava alldelles ensam. 
Vi körde lite inkallning och hon är så klockaren. 
Så underbart med en vuxen hund som vet vad jag vill..  

Drakens år

Ja detta året började med en kabom...
först så kom en hel del dödsfall som berörde familjen på ett eller annat sätt.

Sedan blev det lite turbelent i ett hörne men det löser sig säkert nån gång, inget jag hänger läpp över.

Men det som var den bästa förändringen i år är att jag fick det jobbet jag sökte JIPPI!!!
Man måste ju jobba för att överleva och tankarna på att flytta finns ständigt och nu har jag världens möjligheter.
Ska bara hitta vart.

Hundarna däremot mår aldelles utmärkt, vi är som alltid i skogen och härjar loss, jag ska introducera Iza på spår, vilket jag tror hon kommer klara galant.


Foto: varghund.com


Foto: varghund.com

Nu hoppas jag bara det fortsätter i samma anda men som min högt älskade farmor sade en gång
"Man är sin egna lyckas smed"Vättlefjäll

Efter regn kommer ju sol heter det och jäklar vad fint väder vi hade.

Jag och tjejerna mötte upp Elin & Christoffer uppe Vättlefjällsparkering för här skulle det gå promenad.
Hälsade som alltid på mina drakbarn ♥  som blev så  överlyckliga att se gammelmatte, sedan släppte jag ut mina små huliganer som Wigge genast talade om vart skåpet skulle stå, han har en jäkla pli på dem.

På med alla koppler och i väg vi gick.

Efter en liten stund vek vi av mot skogen, där åkte kopplerna av på de 2 små och Iriz.
Det var ingen stopp på Iza & Iriz de två fann varandra enormt snabbt medan Idun tog sin egna lilla runda och naggade på sin syster i bland när hon hann i fatt.

Iriz vissade Iza hur man skulle gå ner i vattnet och vart det var djupast och roligast. Innan de dundrade vidare.
Lava var inte så brydd över annat än min ficka där de låg Frolic, hon gjorde allt för att få en frolicbit hoppade upp på en stor stenbumling vilket resulterade i att vildingen Iza kom nån sekund senare och skrämde Elin.. (hämnden e ljuv då Iriz skrämde mig på Gotland)

Sedan dundrade de vidare.

Som alltid är det mycket prat och skratt.

Vi stannade vid en liten udde och fikade med kaffe och hembakta bullar, släppte lös alla en efter en och till slut "skuttade" det 5 varghundar lösa, nåja Wigge skuttade inte så mycket utan ansåg Lava lukta ljuvligt (en vecka sedan hon slutade löpa) men han fick sig en åthutning av Lava både en och två gånger.
Medan Iriz när hon hade tråkigt gick och duttade i gång Iza som svarade lika snabbt på lekinviten. De där två.
Men med Lava vågar Iriz inte leka utan kastar sig ner och vissar sig så liten så tillslut nonchalerade Lava henne och återgick tioll att ha koll på min godis ficka.

Idun däremot var mer ute efter att märkla fred och gosa med både Elin och Christoffer.. idun är svag för Christoffer som de flesta av mina vargar är.... i blan dfick hon för sig att hon minnsan skulle vissa syster sin att hon också kunde ta henne och de började munhuggas. 

Och sin vanna trogen lämnade Lava inte min sida.

Mitt i all lek fick Iza för sig att det var något på ingång och varnade, vilket hela flocken backade upp på. Men det fanns inget där och allt återgick till lek igen..
Iza gjorde samma sak igen men denna gången så lyssnade bara Lava medan de andra reagerade inte. De väntade nog på Lavas reaktion som uteblev.

Solen hann komma till udden och lämna den innan vi vände hemmåt, valparna var väldigt trötta medan Iriz är nog en durecell kanin hon bara går och går och går ....osv osv osv.
Gisses vad får hon all sin energi i från ?
Men faktist så tog även den slut och hon lugnade sig.

Vid parkeringen så hade valparna bråttom in i bilen och de blev kö på inhoppet. De la sig tillrätta nära sin mamma och somnade.
Då upptäcker Elin att jaha Wigge hade blivit märkt av sin syster.. några hål.
Ja Lava hade ju "spottat" ut honom några gånger och han hade ju inte lyssnat utan gjort sig så stilig.

Efter lite prat så sa vi adjö och åkte hem.

Vid gamla Göfab i Gamlestan så såg jag att det brann i ett hus, det var riktigt övertänt och jag såg inga blåljus så jag ringde SOS och medela vad jag hade sett och vart det var, fick då svar att brandkåren var på väg och de hade ringt 1 person precis innan mig. Fick ett TACK.

Väll hemma så somnade valparna precis vart de var och jag slängde mig in i duchen.
Vi hade ju varit ute i 4½ timme med lek och bus.

Resten av kvällen gick i ett sömnigt töcken och jag somnade tidigt.

I dag söndag kommer inte vi göra något annat än bara gå kortisar och mysa, är helt själv hemma för en gång skull och jag verkligen njuter av tystnaden.

TACK ELIN & CHRISTOFFER för en mycket trevlig dag i går !
och tack Elin för alla kort som kommer när de kommer!


Solsken

Äntligen solsken så man kan ladda sin kropp och humör.
Blev ingen hundvakt i dag så det var att stuva om i schemat. Fick bli en tur upp till Ishallen.

Som vanligt var alla 3 på tipp topp lekhumör, men det märks att Lava är vuxen eftersom hon leker en liten stund för att sedan traska runt och tigga godis.
Hon är fantastisk, hon vet att hon inte får något gratis utan man får jobba  för det, så hennes nya plan är kasat lite med bollen sedan komma och tigga.

De två små Iza & Idun retar gallfeber på varndra i bland, i dag var en sådan dag.
Iza vet när Idun är lite segare och då är hon och "petar petar petar" och "petar" på henne tills Idun surar till och jagar henne.
I dag gick planen lite sne då Idun vände på en femöring och nöp tag i Iza som genast vrålade till.
De retar varandra till tusen men när det väll gäller då backar de upp varndra.Men annars var vi väldigt glada över att det var solsken och man riktigt njöt.Mina vackra 3 hemma flickor.

När vi kom tillbaka till bilen träffade vi på en kvinna och hennes mycket vackra schäfer. jag är ingen schäfer fantast men denna var mörkröd och med svart sadel, ingen räkrumpa.
Han var riktigt trevlig också, vi pratade lite om vilka hundar som man brukar springa på, hon varnade mig även för de 2 älgarna som hade kommit riktigt nära husen på andra sidan åsen. Kon var tydligen lite folksilsk.

Visst jag kanske tyckte det var en trevlig hane men det gjorde inte Idun som låg i bilens säkerhet och muttrade på honom, Iza satt för ovanlighetens skull helt tyst och Lava brydde sig inte det minsta.

Vi sa adjö och jag hoppas verkligen att jag träffar på dem igen.

Årets första snö.

Uj uj vilken dag haha

Började med att min bil fick soppatorsk och batteri dog så det var bara att fixa med det ..

Och mitt i allt började det snöa...

Tog en tur med en god väninna+ hennes hund och Iza .. behövde komma i väg efter allt fixande.
Snön tätnade och hundarna hade kanonskoj.

Väll hemma byte jag till Idun & Lava... vi tog nästan samma tur och efter 2 timmar var jag äntligen hemma med mycket trötta och snöiga hundar.

Nu sitter jag med en god kopp kaffe och njuter av att värmen sakta återkommer i kroppen.

Jag hoppas innerligt att snön försvinner och det blir barmark igen ... frosten kan gärna vara kvar så slipper man all skit innomhus.


Årets första utställningar

Årets första utställningar : Grupp 10 gick både Torsdag & Fredag.

Torsdag:

In tidigt för att få en vettig parkering men så skönt att inte behöva köra långt, möte som vanligt upp Elin & en mycket lycklig Iriz med Lava & Iza.. Idun fick vara hemma jag orkade inte ta med henne.
Hade även sällskap av en väninna till mig som ville strosa runt och kolla in sin egna ras Rizen.

Det var många hundar anmälda och humöret var på topp.
Blev inkallad att ställa Galgo, jag skulle ha tänkt mig lite för då dagen innan hade Lava jagat en råtta med mig i kopplet så jag hade ONT.
Och det blev väll inte bättre av allt springande men det är självklart man hjälper till.

Först ut i vårat gäng var Iza som verkligen var på topp det var så roligt med ALLA dessa varghundar stora som små.. hehe
Iza sköte sig strålande i ringen och fick en gudomlig kritik där domaren var lyrisk över hennes trav fast hon bara är 6 månader.
Iza (Dragon Light´s Silver Tistel) fick 1 HP & sedan blev hon BIR-valp
Men efter henne kände jag att jag inte klarade av att ställa mer utan behövde vila innan det var dax för Lava och sa i från.

Sedan trillade det in x-antal hanar och tikjuniorer innan det var Iriz tur.
Tyvärr var det väll inte mycket domaren tyckte om Iriz (Dragon Light´s Ice Crystal) och hon blev Diskad pga av trång underkäke.. svensk domare det säger allt haha.
Detta var hennes första disk. och enligt mig var hon inte värd den då hon har så mycket andra bra kvaliter men äch någon gång ska det la vara den första.
Iriz ja hon var lika glad för det och skötte sig STRÅLANDE!!!
Vi byte hundar och tog ut Lava som jag ganska tidigt under dagen hade sagt till Elin att i dag skulle hon både vara tung och oengagerad då hon höglöper.
*harkel*
Jag har aldrig varit med om hoppestuddsa och räser Lava.. haha hon hade så skoj i ringen och skvätte lite till alla pojkar (pinsamt värre) 
Men även för att inte vara domarens typ av hund så blev hon mycket bra placerad fast kritiken kunde man ju göra annat med.... *harkel*
Lava (Se Uch Sv-10 Dragon Light´s Trollhassel) Exc 3 CK dock opl. i BT.

Vi gick våran vanliga korta runda ...kissa hundar, då det var så långt till rastplatsen satte sig både Iza & Lava innomhus och de blir inga småpölar den som var duktig var Iriz.
Hämtade kritiker ..pratade lite med dem på Västra innan vi gick tillbaka, käkade lite och bröt sedan upp.
Jag stannade inte för stora ringen både jag och hundarna var helt slutkörda.

Väll hemma var Idun överlycklig att vi äntligen var hemma, det var massvis med pussande och mys innan jag somnade på soffan, vilket jag verkligen behövde.

Fredag:

Även idag var man tidigt eftersom man vill ju ha bra parkeringsplats. Min väninna var med i dag med. 
När vi gick bort till rastplatsen mötte vi Elin & Iriz som höll på att gå sönder av lycka vi var äntligen där. 
Lava tog ner henne på jorden direkt medan Iza var lika lycklig som Iriz haha.... de där två är stöpta i samma form tror jag. 

I dag gick vargarna först ut och Iza var ensam valp. skötte sig kanon och lekte lite i ringen.
Iza (Dragon Light´s Silver Tistel) fick 1 HP BIR-valp.

Det var fler hanar i dag så väntan för Iriz blev lite längre men vad gjorde det .. hon var social och pratade med folk.
Även jag pratade lite med folk, pratade med en person som hade en vargvalp.
Det är bara att inse att man har olika uppfattningar på hur en valp får lov att röra sig och hur den får leva.
Jag vidhåller fortfarande att varghundar är INGA PORSLINS hundar men för den delen så tar man det ju lugnt ändå. Det är ju bara att använda sunt förnuft.

så var det Iriz tur och i dag gick det bättre, hon skötte sig strålande, hon har verkligen kommit sig.
Iriz (Dragon Light´s Ice Crystal) VG och en klart mycket bättre kritik.

Innan det var Lavas tur så hände en insident som jag fick förfrågan om.. det var nämligen en varghund som "tuggade" tag i en annan och förde väsen precis vid ringen.
Jag fick förfrågan om detta är vanligt på varghundar och nej det tycker jag inte, sura kan alla hundar vara men personen tyckte att då sätter man sig inte nära ringen.
Jag sa till personen att ville de veta mer så prata med ägaren till hunden men ja folk e ju folk.
Det blev ganska stort prat om det av några nybörjare och veteraner. samt andra folk som stod och såg på detta.
Personligen tycker jag det är sorgligt att detta sker och kan inget annat än hålla med .. man sitter inte vid ringside om man har en grinig hund. Både för ens egna och andras hundars skull.

Sedan var det min och Lavas tur.. hej och hå vad hon var vild och hade skoj som bara den.
Hon placerade sig som gårdagen Lava (Se Uch Sv-10 Dragon Light´s Trollhassel) Exc 3 CK dock opl. i BT.
Jag tror hon har fått upp glädjen för utställningar igen. Vi fick nedslag på hennes rygg men den håller vi på att stärker med träning, hon får ju inte träna när hon löper så nu väntar vi bara på att få börja igen.

Efter bedömningen slog vi våra lovar runt innan vi satte oss och avnjöt lunchen innan vi kollade in Linnea & Igor.
Tiden bara flöt i väg och vi sog en hel del andra underliga incidenter hur folk beteer sig mot sina och andras hundar... jag förbluffas i bland hur folk är.

Plötsligt var klockan mycket och det var dax för hemgång.

Väll hemma möttes jag av en trött mor... Idun hade varit hemsk i dag... hehe
Och nu lämnade hon mig inte i fred... gulliga dumma lilla hund.

Tack alla för en mycket trevlig dag med skratt och chock.

2012 nytt år nya möjligheter!

Hej och hå nu har det redan gått några dagar in på det nya året och vi mår bara bra.
På 1 vecka har jag tappat 1 kg minskat massor i cm och då tillåt jag mig även äta mycket gott på Nyårsdagen.

Hundarna tog nyår som jag förväntade.. de sov igenom det.

Jag har blandade känslor inför varje nyår. Jag tycker fyverkerierna är vackra.

Men.. så kommer detta menet, de gör sådana fruktansvärda skador då många gånger är folket för berusade att köra bil men de får lov att tända på dessa.
Eller så låter de sina barn göra det.
De skjuts mot både folk och djur, i år så tog det verkligen illa hos grannnen där hela dess bohag brann upp då en "förvilad" pjäs kom in genom 2 dörrar och landade på deras tillbehör..
Sedan luktar de illa och låter .. men tyvärr är det också ganska vackert då och då.

Dagarna har gått bra, tog bort julen i går.
Så underbart att få allt till vardagen igen.

Min semester är bokad och klar, det blir självklart Gotland i år igen, denna gången på ett nytt boende, 8 dagar på underbara Gotland på äventyr.

Ett tag funderade jag på att sätta ut Idun på foder men nja vem kan man lita så mycket på ?
Kanske en gammal valpköpare ..... det återstår att se vad som sker.
Hon e ju så ljuvlig.Snart är det MY DOG ... utställning på "hemmaplan" ett måste. 
Det blir visserligen många utställningar i år... nåja det är i jalla fall planen.

Iriz (Dragon Light´s Ice Crystal) ska undersökas också HD, HJÄRTA & ÖGON. Måste ju kolla så hon är ok inför planerad parning 2013.
Lavas (Seuch Sv-10 Dragon Light´s Trollhassel) planerade parning är 2013 och det blir hennes sista. Tycker 2 kullar räcker gott och väll.

Vi drakar önskar ett fortsatt trevligt nytt år och hoppas det går i samma anda som det började ..
i en rasande fart !.

 

Och vi ska minnas de vi förlorade 2011 med glädje i hjärtat och veta att de har de bra och väntar på oss vid regnbågens slut!Vi älskar er för evigt! 
 
Låt 2012 börja ... jag är redo.

RSS 2.0